Wat betekent geluk!

De betekenis van geluk

Als je de Van Dale erop naslaat is de omschrijving van het woord geluk: de aangename toestand waarin men al zijn (aardse) wensen en verlangens bevredigd ziet. Een prachtige omschrijving, maar schijnbaar zijn onze wensen en verlangens niet zo bevredigd, getuige de ± 1 miljoen burn-outs in ons land, de vele medicijnen en drugs die we gebruiken, de 1:3 echtscheidingen die er plaats vinden, de vele thuiszitters die rondlopen i.p.v. op school te zitten, de oplopende schulden die bij vele gezinnen steeds realistischer worden, etc. etc.

Binnen / buiten kant

Afgezien het feit dat er ook mensen zijn die wél het ultieme geluk kennen: wat schort er toch aan bij zoveel andere mensen, die soms aan de buitenkant het geluk uitstralen maar aan de binnenkant hevig in de misère zitten?

Albert Sonnevelt en Jessica Menheere schreven op een toegankelijke, luchtige en laagdrempelige manier een prachtig en informatief boek over het onderwerp geluk. Je leest over de laatste bevindingen in de positieve psychologie en ontdekt wat je zelf kunt doen om meer geluk in je leven te ervaren. En dat laatste is het goede nieuws: je kunt er zelf wat aan doen! Ervaar je al het geluk al wat je je voor kunt stellen? Fantastisch, help anderen hetzelfde te ervaren. Ben je nog zoekende naar het juiste geluk: lees het boek en er opent zich een wereld voor je.

Uiteraard zijn er nog vele andere boeken uitgekomen afgelopen week. We hebben er een aantal geselecteerd en in deze nieuwsbrief gezet.
Wij wensen al onze lezers een zomers weekend, een goede gezondheid, veel wijsheid en mooie leer- en leesmomenten toe. En als je op vakantie gaat: een fijne tijd en neem een paar goede boeken mee!

Wat willen we!

Gelukkig zijn, dat is alles wat we willen in het leven. Gezien de overvloed aan geluksboeken lijkt het thema een platgetreden pad, een uitgemolken onderwerp. We zouden het allemaal wel moeten weten onderhand. Helaas, niets is minder waar. Nog niet eerder in de menselijke geschiedenis zijn zoveel antidepressiva verkocht. Het gebruik ervan neemt nog steeds hand over hand toe en écht geluk lijkt verder weg dan ooit. Tijd voor een boek waarin je exact datgene aantreft dat wetenschappelijk bewezen gelukkig maakt.

 Met geld omgaan!

… dat is de reden waarom de meeste mensen niet met geld om kunnen gaan en niet genoeg verdienen. Ze hebben het vak niet geleerd, noch thuis, noch op school. Dit is ook mede de reden waarom huishoudens, bedrijven en zelfs landen/overheden failliet gaan en we op dit moment wereldwijd in een crisis zitten: vele bestuurders – inclusief de meeste politici – kunnen niet met geld omgaan … en helemaal niet met geld dat van een ander is, hetgeen nog meer accuratesse behoeft.

Robert Kiyosaki werd als kleine jongen al geconfronteerd met een vader die niet met geld kon omgaan, en de vader van zijn vriendje die dat wel kon. De opvoeding van twee vaders en het verhaal dat daaruit volgde is opgeschreven in het boek Rich Dad Poor Dad, dat inmiddels in tientallen talen is vertaald en een miljoenen oplagen heeft bereikt.
Kiyosaki heeft dat verhaal een keer verteld in Amsterdam. Het boek is in het Nederlands op de markt met de titel Rijke pa arme pa, vanaf 2018 in een updated en gereviseerde  versie. Het boek is inmiddels twee keer zo dik geworden sinds de eerste oplage. Een echte aanrader.

Rijke Pa, arme Pa

Robert Kiyosaki is de meester die miljoenen mensen heeft geleerd anders te denken over geld met zijn boek “Rijke Pa, Arme Pa”. Blijkbaar slaat zijn verhaal enorm aan, anders kan je wereldwijd in 80 talen geen tientallen miljoenen boeken afzetten.
Wat is Roberts geheim?
De simpele – bijna kinderlijke – manier waarop hij uitlegt hoe je jezelf financieel kan beschermen, helemaal in deze tijd van crisis.

Reactie plaatsen