Dankbaarheid en Waardering

De meest krachtige emotie!

Van alle tien emoties is dit wel de meest krachtige emotie. Leven in deze emotionele toestand zal je leven meer verrijken dan wat ook. Het is een manier van leven, actief uitdrukken in gedachte en handeling. Elke morgen doe ik zo mijn dankbaarheidsmeditatie. Stilstaan bij wat er is, wie ik ben en wat ik heb, geeft mij zo’n rijk gevoel en geeft me zoveel dankbaarheid! Je focust op wat er wel is en niet op wat er niet is.

Waarom dankbaarheid je gelukkig maakt

Je geluksgevoel wordt voor een groot deel beïnvloed door dankbaarheid. Het gevoel dat je gezegend bent met bijvoorbeeld een goede gezondheid, een dak boven je hoofd of voedsel in huis of warme kleding in je kast zorgt ervoor dat je geluksgevoel stijgt.

Hoe dankbaarheid je gezondheid kan beïnvloeden

Dankbaarheid zorgt voor een verhoging van je geluksgevoel en verlaagt daardoor je stressniveau. Stress is de grootste boosdoener voor een gezond lichaam. Stress heeft veel negatief effect op je ademhaling en je nachtrust. De meeste slaapproblemen ontstaan door stress. Goed ontspannen is dan onmogelijk.

Is dankbaarheid te trainen!

Voor mij werkt meditatie het beste. En meditatie kan je zeker leren. Ik ben fan van Meditation Moments van Michael Pilarczyk. Dat is een betaalde app. Daar wordt goed uitgelegd hoe je kunt mediteren en welke het beste bij je past.

En tot slot! De zon schijnt gratis en de natuur krijg je ook cadeau! Dat is voor mij het allerbelangrijkste en daar geniet ik met volle teugen van! En dat kan jij ook! Wil je daarbij mijn hulp! Een gesprek met mij is ook gratis.

Wees Dankbaar, is de eerste stap uit het boek: 

" In 10 Stappen je Geluk in eigen Hand" 

meer lezen

 

Reactie plaatsen