Kleed jezelf Gelukkig! 10 inzichten!
in geluk
1 min. leestijd

Kleed jezelf Gelukkig! 10 inzichten!

Archetypes versus Kleding

Lang geleden heb ik, samen met Enneagram expert Corrie, het plan opgestart om samen de kledingstijl te zoeken die bij de 9 Enneagram types zou kunnen passen! Dat viel niet mee en we zijn er uiteindelijk maar mee gestopt😔

Wat was ik blij dat dat Manon Meijers hier nu een boek over heeft geschreven. Kleed jezelf gelukkig! Kraak de code achter kleding en weet voor altijd welke stijl bij jou past! Ze werkt al meer dan 15 jaar als stylist. Zij heeft de archetypes gebruikt in plaats van de enneagram  types wat veel overeenkomsten heeft. Ze heeft 8 types ingezet in haar stijldiagram. Boss, Lady, Rebel, Lover, Carer, Innovator, Urbanite, Eccentric, en Girl Next door.

De meeste mensen zijn een combinatie van verschillende types. Advies van haar hoe je met  kleding om kan gaan:

De 10 inzichten kort, uit het boek:

  1. Laat alle schaamte rondom je kleden los. Stop met te denken dat kleding simpel is. Je moet je kleden want naakt lopen is verboden. Dus ga je er toch maar wel druk over maken.
  2. Maak je niet meer druk of anderen iets van je zullen gaan denken. Ze gaan namelijk iets denken. En dat weet jezelf ook wel!
  3. Durf een expressieve stralenkrans te zijn. Hoe meer jij jezelf bent, hoe leuker mensen dat vinden!
  4. Shop mindfull. Ga je in therapie (oftewel maakt shoppen je echt blij) of heb je vandaag iets anders nodig!
  5. Over die kast gesproken! De grootte van je kast heeft niets te maken met je ‘droomkast’. Het gaat erom wat er achter je kastdeuren hangt.
  6. Verzet je niet langer! Tegen je lichaam, je leeftijd, je lifestyle. Wees je bewust dat het slechts allemaal onderdelen zijn van je identiteit.
  7. Pak uit! Trek alles uit je droomkast om jezelf mooi neer te zetten! Je bent  alle moeite waard!
  8. Zet enclothed cognition in! Kleding heeft echt invloed op je gedrag. Besef dat wat jij associeert met jouw kleding, je gedrag kan bepalen wanneer je het draagt. Trek jij een slobberbroek aan al je nergens zin in heb dan ga je zeker op de bank voor de tv liggen. Met sportkleding is dat juist andersom en kom je in actie.
  9. Je hebt geen mode nodig. Mode heeft jou nodig! Een eigen stijl maakt jou gelukkig. Je krijgt er een positieve mindset van!
  10. Wees de regisseur van je eigen outfit! Vraag jezelf af als je s’morgens voor je droomkast staat, wat heb ik vandaag nodig! Welke fantastische dingen wil ik vandaag bereiken! Laat wat je draagt, de reflectie zijn van zelfacceptatie en zelfliefde.

Mocht je hulp nodig hebben! Laat het weten via het contactformulier.

 

 

Reactie plaatsen